hurmalı tarifler

Hurmalı Ahududulu Cheescake

Malzemeler

    Tabanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı

    Krema için;

  • 400 gr Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 3 adet yumurta

    Sos için;

  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Nasıl Yapılır?

Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip erimiş soğumuş tereyağı ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt, kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Tabanı koyup bardakla düzleştirelim. Buzdolabında soğurken kremasını hazırlayalım. Krema, Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir ve yoğurdu iyice çırpalım. Üzerine un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyelim. En son yumurtaları tek tek kırıp beşer saniye çırpsak yeter. Tabanın üzerine kremayı dökelim. 160 derecede fansız ayarda 1 saat pişirelim. Fırının tabanına başka bir kapla su koyalım mutlaka. Fırının ağzını aralık açıp yavaş yavaş soğuması için 1 saat daha bekleyelim. Sos malzemelerini karıştırarak pişirelim. Cheesecake’e ekleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.

Afiyet olsun!

Hurmalı Tiramisu

Malzemeler;

    4 kişilik için;

  • 1 Paket Kedi Dili
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir
  • 70 ML Milgo Çiğ Süt
  • 250 GR Suda Bekletilmiş Hurma
  • 1 Adet Ufak Paket Krema
  • 1 Kupa Filtre Kahve/Hazır Kahve
  • 1 Çay Bardağı Kakao

Hazırlanışı

İlk kahvemizi hazırlıyoruz kedi dillerimizi ıslatmak için ister sık bir bardak ya da kaselere tek katı diziyoruz ve ıslatıyoruz üstüne tiramisu kremamızı döküyoruz tiramisu kreması için bir tencereye Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir'i suda bekletilmiş hurmayı blenderdan geçirip ilave ediyoruz, unu sütü kremayı yumurtayı ilave edip çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz oda sıcaklığana gelmesini bekleyip ıslattığımız kedi dillerinin üstüne döküyoruz kabınızın büyüklüğüne göre iki ya da üç kat yapabilirsiniz aynı işlemi soğuttuktan sonra üstüne ufak tel süzgeç ile kakao döküyoruz servise hazır.

Afiyet olsun!

Hurmalı Sürülebilir Taze Peynirli Pişmeyen Tart

Malzemeler;

    Alt taban;

  • 4 Su Bardağı Yulaf Unu
  • 4 Adet Hurma
  • 2 Tatlı Kaşığı Bal (İsteğe Bağlı)

    Dolgu;

  • 300 Gr. Milgo Sürülebilir Taze Peynir
  • 1 Yemek Kaşığı Bal

    Süsleme;

  • 3 adet Hurma
   

Hazırlanışı;

Tart hamuru için; yulaf unu, bal ve hurma ile iyice karıştırıp, yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbıyla şekil verelim. Çok cıvık olursa yulaf, katı olursa hurma veya bal ilave edebilirsiniz (Malzemelerin büyüklüğüne göre miktar değişebiliyor). Dolgusu için; Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir ile balı karıştırın, ekşi sevenler 2 damla limon damlatabilirsiniz, hazırladığımız dolguyu tartın oyuk kısmına ve sürün her yerin kapandığından emin olun. Son olarak hurma süsleyebilir ya da süslemeden tüketebilirsiniz. Dolapta mutlaka bekletin, soğuk tüketmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet Olsun!

Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynirli Muhallebi

Malzemeler;

  • 1 Lt. Milgo Çiğ Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilin
  • 200 Gr. Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peynir

Hazırlanışı;

Derin bir tencereye Milgo Çiğ Süt’ü, şekeri, yumurta sarısını koyup karıştırın. Unu da tencerenin içine koyup sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan alın. Ocaktan aldığınız muhallebinin içine bir paket Milgo Hurmalı Sürülebilir Taze Peyniri ve vanilini de ekleyin. Bir çırpıcı yardımı ya da blender aracılığıyla çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi servis edeceğiniz kaplara paylaştırın. 3-4 saat oda sıcaklığında bekledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Soğuk olarak servis etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet Olsun!